dilluns, 22 de març del 2010

PIC DE MORTIERS (2.605 mts.)

3-01-10

Després del Cap d'Any ens trobem una bona colla a Alp i decidim, vist que pel pont de la Puríssima estava bé de neu i és un cim assequible, anar a intentar el Pic de Mortiers. Anem a l'estació d'esquí de Formigueres, prenem les dues cadires i ens plantem dalt de la Serra de Mauri. Pells i passem tot el crestam de la serra pel seu cantó nord, en direcció est per anar a fer la baixada cap a l'estany Gros de Camporells on posem pells un altre vegada.











Des de dalt la serra de Mauri veiem la pala nevada del Pic de Mortiers i els lloms suaus que ens hi han de portar.

Els tres-cents cinquanta metres de desnivells  que ens separen del cim es deixen fer amb molta facilitat. Un cop dalt al cim ens cauen quatre volves de neu que juntament amb el fred que fot, ens fa decidir a fer un mínim pica-pica i començar a baixar.




Vist que hi ha neu fins a cotes molt baixes gràcies a les darreres nevades, decidim tornar per la Vall de Galva. Baixada magnífica amb algun tram una mica compromes, amb lloms suaus, trams de bosc i pista final.





A la Barraca de la Jaça de la Llosa fem una merescuda parada. La pista amb suficient neu ens porta fins la Barraca de la Jaceta tot seguint fins el Pont dels Plans de l'Orriet, on prenem el camí de la dreta. Al cap de tres-cents metres, en un clap de bosc que es convertirà en pista, comencem a remuntar els cent cinquanta metres de desnivell que ens separen per arribar, altre vegada, a l'estació de Formigueres.


Estem a 1600 mts, hem baixat un desnivell de 1000 mts, no està gents malament, no???
Ara ens falta remuntar uns 150 mts i ens trobem a les pistes. Encara podem aprofitar per a fer una petita baixada amb la companyia de les ratracks, que ja han començat a treballar. Recollir i cap a Alp que els dies són curts i ja vol començar a fosquejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada