dilluns, 30 de maig del 2011

Canal de les Dames o Artiga Baixa i Canal dels Llorers

Montserrat - 15 maig 2011

Aquest cap de setmana volíem fer la cloenda de la temporada d'esquí de muntanya amb en Dani, però vist la falta de neu a la zona del Netu, la previsió del temps i el bon regust de boca que ens va deixar la Setmana Sta, decidim no fer res dissabte i diumenge embrancar-nos per Montserrat. 
En Dani en té una el cap i a mi ja em va bé anar de "bulto". Diumenge apareix-ho a la zona del Bruc, prop de la Vinya Nova i encara no se ben bé que carai aniré a fer.
Abans de deixar el cotxe en Dani em comenta que pujarem per la Canal de l'Artiga Baixa i després ja veurem ....
El recorregut el treu del llibre Vies ferrades, recorreguts i passos equipats d'en Pep Maioles i en Miquel Soro, editat per Alpina. 
Al cap de poca estona ja estem prenen camí de pujada i entrant en una canal on trobem un primer pas amb grapes per enfilar-se i amb una inscripció que ens situa a la Canal de les Dames. Al cap de poc tenim davant nostre un verdader tram dret i llarg dividit en dos trams, un primer curt de 5-7 metres i després un altre més llarg amb grapes cable i un darrer tram de sortida amb preses de pedra sicades a la paret i cable. 
Jo, que venia a caminar no porto res per enfilar-me, però el meu company previsor com ell sol, em deixa un talabard i un dissipador una mica casolà, però hem de creurà que funcionarà en cas de necessitat.Tenim el problema afegit que la nit de dissabte , matinada de diumenge a fet un bon ruixat i moltes de les preses, forats on hauríem de posar el peu estan ben xopes, cosa que ens fa prendre moltes precaucions.
Passem un parell més de trams amb cadenes fins que arribem a una senyora paret de ben bé 30 metres o més, amb un primer tram amb cadena i un segon amb unes grapes vermelles una mica cantones. Jo només faig que pensar amb la gent que s'ha de posar per aquí tot pensant que si hi han "escaletes" això ha d'ésser bufar i fer ampolles, doncs amb lo "tiesu" que ho veig no crec que sigui de regal.
Ens enfilem. Verdaderament la cosa té la seva gràcia, fins hi tot hi ha un petit tram que desploma. A mi ja m'està bé, doncs amb la tècnica d'escalada no em representa un gran esforç, però no deixo de pensar que més d'una persona ho ha de passar malament i més quan veig un doble sellament del cable ben doblegat suposo que per alguna baixada sobtada d'alguna persona.


Seguim, fent un tram planer, un parell de cadenes i de sobta ens trobem en un pou esplèndid,  magnífic. Quedo sorprès de trobar-me en un lloc així el mig de Montserrat. En un costat hi ha com una finestra formada a la paret i en un altre lloc, hi han posat un bidó estanc amb un llibre de piades. La sortida del pou es veu dreta. Tan sols amb cadena. Les possibles preses pels peus les tenim molles.....serà divertit !!!!Un amb més força, altre amb més tècnica resolem el tram amb tota dignitat.


Aquesta és la darrera dificultat. Un darrer pas que es pot esquivar, un tram de caminar i tot seguit trobem el camí de les Artigues. Aquí podem baixar de dret cap a la dreta o bé, agafar cap a l'esquerra i baixar per l'Artiga Alta o empalmar amb la Canal dels Llorers i arribar al coll entre la Gorra Frígia i la Processo dels Monjos.
Optem per aquesta darrera possibilitat. La canal és molt més fàcil que l'anterior però hem d'anar força en compte doncs l'equipament és escàs i força deteriorat , això afegit que és un terreny molt moll ens fa prendre tota clase de precaucions. Al cap d'una estona sortim de les canals per fruir de l'espectacle montserratí que mai ens deixarà indiferents tot i les repetides visites que hi puguem fer.


Després de refer-nos i admirar l'espectacle, prenem uns senderols per baixar al camí del "funi" de Sant Joan. Passem per sota de la Gorra Frígia i les Magdalenes. Un cop hem voltat la Gorra Marinera, enfilem amunt per trascollar i anar directes al camí de l'ermita de St. Joan. Des d'aquí, per un camí preciós i estratègic, no mancat de boniques prespectives, baixem per arribar al nostre lloc de sortida. Creuem els Bassals dels Corbs, deixem a la nostre dreta el Serrat d'en Muntaner i amb l'esguard final del Frare de Baix ens trobem altre cop al cotxe.
Bonica sortida d'un dia magnífic. 
La podeu trobar al wikiloc : http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1726526

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada